Sådan sparer du penge på håndværkere

Byggeprojekter kan være dyre, og det kan være svært at danne sig et overblik over ens muligheder. Tit godtager man blindt håndværkerens tilbud, fordi man selv har kvalifikationer til at vurdere opgaven. Men der er rigtig mange penge at spare, hvis man med disse enkle greb er villig til at bruge lidt ekstra tid før og efter byggearbejdet. Til gengæld får du en fair pris, så udgifterne til dine byggeprojekter ikke er uoverkommelige. 

Sørg for at gøre forarbejdet

Mange af os bruger google, når vi skal finde en lokal håndværker. Vi tager den første og den bedste uden at vide så meget om, hvad vedkommende vil have for arbejdet, hvilke materialer de bruger mv. Det er en god idé at bruge lidt på at reseache både på, hvad det, du gerne vil have lavet reelt koster, samt at læse om de forskellige håndværkere. Trustpilot kan give et udemærket indtryk af andres erfaringer med pågældende håndværker. Du kan evt gribe knoglen og ringe til en tømre for at få en snak, hvis du er i tvivl om noget. 

Sæt din opgave i udbud

Når kommuner eller andre store organisationer skal lave store byggeprojekter, bliver opgaven altid sat i udbud. Det betyder, at håndværkerne selv byder på, hvad de skal have for at lave projektet, og dermed presses prisen nedad. Mange er ikke klar over det, men den samme model kan man sagtens bruge til private projekter og spare penge. Hvis du ikke er gearet til selv at ringe rundt til håndværkere og indhente tilbud, så sæt din tømrer-opgave i udbud her. Du skal ikke bekymre dig om at finde lokale håndværkere og indhente tilbuddene. Alt er klaret for dig – du skal bare vælge det tilbud du ønsker. 

Ryd op efter håndværkeren

En tømres timeløn kan være dyr, og minutterne er derfor kostbare. Mange gange går der mange timer med oprydningen efter et byggeprojekt, fordi det både støver og giver byggeaffald. Hvis du vælger selv at rydde op og køre byggeaffald væk mv. kan du spare mange løntimer, og dermed en del penge i det samlede budget. Selvom det er ekstra tid, der skal bruges, er det helt klart det værd.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.