Overvejer du at blive hundeejer?

Hundeskove

Overvejer du at blive hundeejer? Der findes ikke noget bedre end at have en hund, for du vil opleve at få så meget igen. De fleste hunderacer er meget sociale og knytter sig meget til dig og familien. Det er super rart, og hunden vil hurtigt blive en del af familien. Den vil blive elsket, og den vil elske jer tilbage. Der er dog også mange ting, du skal overveje, inden du får en hund. Læs med her og bliv klogere på, om det er noget for dig at få en hund, og om du er klar på, hvad det kræver. 

Har du råd?

Det første spørgsmål er nok, om du har råd. Det koster at få en hund og ikke bare at købe hunden. En hund kan koste omkring 10.000 kroner, men så skal du også medregne de månedlige udgifter til at have hund. Mange er ikke indstillet på, hvor meget det faktisk koster at have en hund. Derfor skal du lave et budget over, hvad det ca. kommer til at koste, og om du har råd til det. Du skal eksempelvis medregne:

  • Udgifter til foder og mad
  • Udgifter til udstyr såsom hundekurv, hundesele, vandskål, legetøj
  • Udgifter til dyrlæge
  • Udgifter til hundetræning
  • Uforudsete udgifter

Det er vigtigt, at du grundigt overvejer, om du har råd til at sætte ca. 500-2000 kr. af om måneden til din hund. Du skal også gerne være klar med en buffer, hvis hunden bliver syg, får lopper eller skal have renset tænder. 

Har du tid?

Den anden ting, der er vigtig at overveje, er, om du har tid. Det er vigtigt, at du ikke får hund, hvis du ofte er ude at rejse, arbejder meget eller sjældent er hjemme. En hund er et socialt dyr, der har brug for dit selskab, så det er også vigtigt, at du er hjemme og bruger tid sammen med hunden. Hvis du har et job, hvor du ofte arbejder over eller arbejder meget, så er det nok ikke en god idé at få en hund. Hunde er ikke gode til at være meget alene hjemme, så der skal være andre i husholdningen, som er hjemme, når du ikke er. Det er også vigtigt, at du har tid til daglige gåture inden og efter arbejde, og at du får det prioriteret. Hunden har brug for motion og for at komme ud. Du skal også have tid til at bruge sammen med hunden. Hunde elsker at lege, når de er små, og det vil være krævende at opdrage hunden. Det skal du være opmærksom på, inden du vælger at få en hund. 

Opdragelse

Som man opdrager børn, er det også vigtigt at opdrage en hvalp. De ved ikke noget, før du lærer den, hvad der er op og ned. Det er vigtigt at sætte tid af til at træne med hunden. Det kan være, du tager til hundetræning, eller du selv træner med hunden derhjemme. Derudover skal du være opmærksom på, at hunden ikke kan være alene hjemme en hel dag i starten. Du må lade den være alene hjemme en time først og vise den, at du kommer tilbage og så øge tidsrummet. Det er vigtigt, at hunden finder ud af, at den kan stole på, at du kommer igen – og den ikke laver unoder, mens du er af sted. Det er sundt at sætte grænser for hunden og lære den, hvad der er god opdragelse. Det tager tid, hvilket du skal være indstillet på. Hunden ved ikke, hvordan den skal opføre sig, når du får den. Du må lære den, hvordan den skal være i jeres hjem, og hvis du gerne vil træne den til yderligere formål såsom jagt eller konkurrencer, skal den naturligvis trænes endnu mere. 

Har du allergi?

Hvis du har allergi, skal du virkelig overveje, om du skal kaste dig ud i at få en hund. Nogle hunde er mere ”allergivenlige” end andre, da de ikke fælder lige så meget, men ingen hunde er fuldstændig allergifrie. Derfor kan du nemt risikere at skulle skille dig af med hunden igen, og det er synd for begge parter. Hunden knytter sig til det, og du sandsynligvis til den – og derfor er det ikke nemt. 

Har du børn?

Hvis du har børn, skal du finde en hunderace, som er god sammen med børn. Mange hunde egner sig rigtig godt som familiehunde. Vær opmærksom på at du lige så stille skal introducere hunden til børnene og omvendt. Børnene skal helst ikke overfalde hunden med masser af nærgående kontakt den første tid, da hunden lige skal se dem an og vende sig til børnene. Men ret hurtigt vil børnene kunne lege med hunden og kæle med den. Hold altid opsyn med spædbørn og efterlad dem ikke alene sammen med hunden. Hunden har beskyttergen og vil passe på dem, der er dens egne, men du vil helst undgå nogen som helst uheldig situation. 

Tag i hundeskoven

Hvis du er klar på at få en hund og klar på, hvad et kræver, er det bare om at komme i gang! Der findes masser af søde hunde derude, der bare venter på en god ejer. I skal nok få det helt fantastisk sammen. Når du har fået familiens nye medlem, kan du tage hunden med i hundeskoven. Her vil den kunne løbe omkring, men på et indhegnet område, og den vil få masser af motion og luft. Du vil også få frisk luft og flot natur, så det er win-win for begge parter. Tag hele familien med i hundeskoven og lad hunden bolte sig, som den har lyst til. Der findes over 400 hundeskove i Danmark, så mon ikke I finder en, der er tæt på jer. Det er en oplagt familieaktivitet! Du skal ikke bekymre dig om, at hunden løber væk, for hundeskoven er indhegnet, men den kan samtidig få løbet en masse omkring uden at være i snor – og det kan være rigtig godt til en afveksling for de daglige gåture derhjemme i snor.

Besøg hjemmesiden https://www.hundeskove.dk/

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.